miercuri, 20 iunie 2012

10 motive de a face o ciupercarie

Ciupercile Champignon au o savoare incredibila. Au un gust excelent, sunt sanatoase si sunt cele mai populare ciuperci la nivel mondial. Cu toate acestea, cererea de ciuperci este una ridicata iar oferta mai are de asteptat pana sa o ajunga din urma.

Iata cele mai intemeiate 10 motive pentru care investitiile intr-o ciupercarie Champignon merita:
1. Obtii profit rapid si acest lucru se datoareaza faptului ca exista nu mai putin de 5 sau 6 recolte pe an. Nu neglijati faptul ca ciupercile reprezinta cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat.



2. O ciupercarie poate aduce profit de peste 40.000 de euro anual. In acest caz discutam despre o afacere mare, puternica, solida. In cazul in care dorim sa investim intr-o ciupercarie de doar 50 mp, profitul este unul mai redus, dar la fel sunt si investitiile banesti, de timp si de energie.


3. Pentru afacerile cu o crescatorie de ciuperci Champignon se acorda finantare prin intermediul fondurilor europene si se pot obtine subventii pentru culturile in solarii.


4. Concurenta este redusa. Sa nu uitatm faptul ca cererea de ciuperci este de 26 de ori mai mare decat oferta.


5. Piata de desfacere pentru ciupercile Champignon exista tot timpul anului si in special in perioadele de post, cand ciupercile devin hrana esentiala pentru numeroase persoane.


6. Micii intreprinzatori beneficiaza de un cadru legislativ favorabil.


7. Un alt avantaj prezentat de afacerile cu o crescatorie de ciuperci Champignon este oferit de faptul ca materialele necesare productiei de ciuperci sunt foarte ieftine si usor de procurat.


8. De asemenea, cultivarea ciupercilor Champignon se poate dovedi o afacere de familie excelenta.


9. Cheltuielile sunt relativ reduse, includ respectiv, costul compostului, costul transportului, cheltuielile cu curentul electric si cheltuielile de intretinere plus cele de personal.


10. Nu in ultimul rand, spatiul pentru cultivarea ciupercilor Champignon poate fi unul de doar 50 mp, in cadrul unei hale, pivnite, fost grajd. Nu este nevoie de teren agricol. Si sa nu uitam faptul ca ciupercile pot fi cultivate si pe paturi suprapuse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu